Sommer og biltur – dette lurer vi på

Sommer = tid for bilferie. Her er tingene vi lurer på når vi skal på tur. 

Anne fra kundeservice i Bilservice ved skrvebord

– Kan vi snakkes om en halvtime? Det er kø på telefonen. Det gløder på linja hos Bilservice når det nærmer seg sommerferie, men Anne, Mona og Knut Gunnar på kundeservice holder koken. Smilet er alltid på lur hos de tre erfarne kundekonsulentene, som er klare for å hjelpe hvis feriepanikken brer om seg i bilen.

Drøye 30 minutter senere har Anne Sørland tid til en prat om hva kundene lurer på om sommeren. Og spørsmålene er mange. – Det er ikke alle som reiser med fly til syden på sommeren. Bilferie er populært og mange har lange transportetapper med bil for å komme seg dit ferien skal tilbringes. Sommerferie er viktig for folk, så trøbbel med bilen i de etterlengtede friukene skaper fort litt panikk. Da ringer svette og bekymrede bilister til oss.

Dette er de 4 vanligste bilspørsmålene om sommeren:

1.

Hvordan sikrer jeg hunden i bilen?

Kjæledyr skal også være med på tur og det er mye telefoner om hvordan hunden kan sikres best mulig på lange bilturer. Noen sverger til sikkerhetsbelte for hund, men vår klare anbefaling er et hundebur som er plassert i bagasjerommet og forankret i bilen.

2.

Hvor mye kan jeg laste på taket?

Blir bagasjerommet litt smått når hele familien skal på sommerferie, er det lurt å utvide lastekapasiten med en takboks. Hvor mye du kan plassere på taket varierer fra bil til bil, og maks tillat taklast står i bilens vognkort. Husk dessuten at en feil pakket takboks går utover sikkerheten. 

3.

Hva gjør jeg når det lyser en varsellampe i dashbordet?

– Lyser det et kjøttbein i dashbordet, sier du? Du er helt sikker på det ikke er en skiftenøkkel? Anne husker den noe spesielle samtalen godt. Og telefoner om varsellamper som lyser, kommer det myyyye av.

I nyere biler er det mange ulike varsellamper og ikke alle er like enkle å tolke, men husker du dette, kan du i hvert fall puste litt roligere: Om en rød varsellampe lyser, må du stoppe bilen med en gang og kontakte veihjelp, eller kjøre innom et verksted om dette er i umiddelbar nærhet. Om en gul eller oransje varsellampe lyser, trenger du ikke gjøre noe med en gang, men kan vente litt, feilen er ikke tidskritisk.

– Varslelamper kan noen ganger dukke opp og forsvinne igjen. Et godt tips er derfor å ta bilde med mobilen, hvis du er i tvil om hva det betyr. Så er det lettere å vise oss på kundeservice og vi kan fortelle om det er et kjøttbein, en skiftenøkkel eller noe helt annet, ler Anne. 

4.

Bilalarmen går på bilferja, hva gjør jeg?

Color Line har daglige avganger fra Sandefjord til Strømstad i Sverige, som mange reiser med om sommeren. Ettersom Bilservice holder til i Vestfold får kundeservice mange telefoner om sensitive bilalarmer som starter å ule på ferja når det er litt sjø. Dette gjelder spesielt Volvo, som er kjent for å sette sikkerhet høyt.

Heldigvis finnes det råd. Sveip deg inn på menyen i bilen og velg «redusert alarmnivå». Blir du så stressa at det er vanskelig å navigere, sitter Anne, Mona og Knut Gunnar klare til å hjelpe deg på telefon 815 20 500.

GOD SOMMER!

Unngå biltrøbbel i ferien

×