Slik pakker du takboksen riktig

Feil pakket takboks går fort ut over sikkerheten

Mann på fjellet står ved bil med takboks

Hvordan pakker du egentlig i takboksen? Lukker du øynene og stapper alt inn eller er du mer en planlegger-type? Å pakke smart i takboks, handler ikke bare om at du skal finne igjen ting raskt. Det handler også om sikkerhet. Her er 4 tips som gjør deg til en smart takboks-pakker.

Z

Vær nøye med hvor du plasserer tung last

Hvis bilen din er tungt lastet fra før, representerer tung last på toppen av bilen ekstra stor risiko for ulykker. Dette fordi bilens kjøreegenskaper påvirkes. Vær derfor nøye med hvor du plasserer den tyngste lasten, og prøv å unngå at alt må inn i takboksen.

Z

Pakk lette ting øverst i takboksen

Mange trafikkulykker starter med en sladd. For at ikke bilens kjøreegenskaper skal påvirkes i for stor grad, kan du plassere klær pakket i poser høyt oppe i takboksen. Dette bidrar også til at lasten blir mer kompakt.

Z

Sørg for å ha færrest mulig løse gjenstander

Mange har en tendens til å «bare stappe alt inn» i takboksen. For at ikke alt innholdet i takboksen skal flyte rundt og utgjøre en ekstra sikkerhetsrisiko ved en eventuell ulykke, bør du derfor samle innholdet i poser, bagger osv.

Z

Ikke glem å sikre lasten inne i boksen

Hvis ulykken først er ute, er det siste du trenger at løse gjenstander fra takboksen løsner og flyr rundt. Husk å sikre innholdet med lastenett, stropper eller andre ting som gjør at det sitter godt fast og har begrenset med plass til å «bevege seg fritt rundt».

×