Vi tar EU-kontrollen

Her finner du informasjon om EU-kontroll (periodisk kjøretøykontroll).

Våre spesialutdannede teknikere gjennomfører kontrollen slik regelverket tilsier og med utstyret som kreves. Slik kan du være trygg på at bilen er trafikksikker og EU-godkjent.

Sjekk frist for EU-kontroll

Tar du EU-kontrollen hos oss er du sikret en hundre prosent riktig utført kontroll. EU-kontroll koster fra 1.490,-. 

EU-kontroll hos Bilservice, illustrasjonsfoto av bilmekainer

Dette er EU-kontroll

EU-kontroll kalles også Periodisk kjøretøykontroll (PKK). Kontrollen består av omtrent 150 kontrollpunkter og er obligatorisk for alle personbiler fra de er fire år. På en EU-kontroll sjekker vi blant annet karosseri, hjuloppheng, bremser, lekkasjer, støy og utslipp.

Nye regler

Alle registrerte biler som er fire år eller eldre må kontrolleres på et godkjent verksted hvert andre år. Biler over 3500 kg (unntatt kjøretøykategori M1) skal til kontroll årlig.

8. februar 2019 kom nye regler for når bilen skal på kontroll. Fra denne datoen er det dato for første gang bilen er registrert og dato for siste godkjente kontroll som bestemmer kontrollfristen, uavhengig av tallene i registeringsnummeret.

Poenget med de nye reglene er at det skal bli mer fleksibelt for bileierne å velge tidspunkt for kontrollen, for eksempel i forbindelse med service.

Overgangsperiode

De nye reglene er gjeldende for biler registrert etter 8. februar 2019. For alle andre biler gjelder fristen som allerede er satt. Deretter vil du få ny frist basert på den datoen EU-kontrollen ble utført.

Ingen overraskelser

Om det trengs reparasjoner før vi kan EU-godkjenne bilen, kontakter vi deg. Du slipper ubehagelige overraskelser og bestemmer selv om du vil utføre arbeidet til avtalt pris.

Våre spesialutdannede teknikere gjennomfører kontrollen slik regelverket tilsier og med utstyret som kreves.

5+ Original Service

Hvis bilen din er fem år eller eldre, har vi fast lavpris på alt arbeid. Arbeidet utføres av merkekompetente serviceteknikere.

Les mer om 5+ Original Service

Hva med en bruktbil?

Mange ganger kan brukt være like bra som nytt. Hos oss får du alltid et godt tilbud på din «nesten nye bil».

Nesten nye biler

×