Slik sikrer du hunden din i bilen

Å ta med hunden på biltur kan være en hyggelig opplevelse for både deg og din firbente venn, men sikrer du hunden riktig? 

Dame med hund i bilen

En løs hund i bilen kan utgjøre fare for både passasjerer, andre trafikanter og hunden selv. Heldigvis finnes det enkle og effektive måter å sikre hunden din på under kjøreturen. Det finnes i hovedsak to godkjente metoder for å sikre hund i bil: hundebur eller sele. Vår anbefaling er å bruke et hundebur som er godt festet i bagasjerommet.

Bruk av hundebur

Dette er det tryggeste alternativet fordi et solid bur i bagasjerommet gir hunden best mulig beskyttelse ved en kollisjon. Husk å velge riktig størrelse slik at buret er stort nok til at hunden kan stå, snu seg og legge seg komfortabelt.

Fest buret godt fast, helst på tvers av kjøreretningen og unngå å plassere buret i baksetet, da det kan bli kastet frem ved en kollisjon. Husk også å la hunden bli vant til buret gradvis i god tid før lengre bilturer.

Bruk av bilsele for hund

Bruk kun godkjente bilseler for hund. Disse festes til bilens sikkerhetsbelter og fordeler støtkraften ved en ulykke. Husk å teste selen før du legger ut på tur og sørg for at selen sitter godt fast slik at hunden ikke kommer seg ut.

Ikke glem at hunden skal sitte i baksetet, festet med sele. Unngå å ha hunden i forsetet.

Andre tips for en trygg biltur med hund

1.

Ta pauser

Stopp regelmessig for at hunden kan strekke på seg og få en tissetur.

2.

Husk vann og mat

Sørg for at hunden har tilgang til friskt vann og at den ikke blir for sulten under turen.

3.

Ikke la hunden være alene i bilen

La aldri hunden være alene i bilen, verken i varmt eller kaldt vær.

4.

Bruk klimaanlegg eller aircondition

Bruk klimaanlegg for å holde en komfortabel temperatur i bilen for hunden.

5.

Ikke glem ID-merking av hunden

Sørg for at hunden har ID-merke med telefonnummeret ditt/andre kontaktopplysninger, i tilfelle den løper ut av bilen og forsvinner.

Skal du på bilferie i sommer?

Her er de vanligste tingene kundene våre lurer på når de er ute på biltur

×