Slik får du høstklar bil

Høsten er her og det er på tide å vise bilen litt ekstra kjærlighet. Her er 6 tips som gjør bilen klar for en ny og tøff sesong.

Forelsket par bak i bil
Z

Sjekk bremsene

Med høsten følger våte og glatte veier. At bremsene fungerer som de skal er alfa og omega for sikkerheten. Våre teknikere hjelper deg med årlig rutineservice på bremsesystemet. Høsten er et godt tidspunkt for dette.

Z

Gjør mer enn å bytte dekk

Sjekker du dekkene for skader og ujevn slitasje? Med høstens sleipe underlag bør ikke mønsterdybden være mindre enn 3 millimeter. Vær også obs på at dekktrykket kan svinge i takt med skiftende temperaturer.
Z

Gå over vindusviskerne

Sikker på at vindusviskerne tar ordentlig og at gummien er hel, ren og sitter som den skal? Slitte viskere kan bråke, lage riper på ruta og gi dårlig sikt. En tommelfingerregel er at gummien bør byttes hvert år.

Z

Ta en batterisjekk før kulda setter inn

Batteribelastningen er ekstra stor i kulde. Jevnlig vedlikehold forlenger batteriets levetid. Rengjør polene med stålbørste og lunkent vann, slik at de blir frie for korrosjon og smuss. Smør gjerne på fett eller vaselin i etterkant. Vil du overlate jobben til andre, er vi her for deg.
Z

Sjekk lyspærene

På våte og mørke høstkvelder er det ekstra viktig med god sikt. Fungerer frontlys, fjernlys og bremselys som de skal? Dette kan du sjekke selv ved å parkere inntil en vegg og teste lysene opp mot den.

Z

La bilen skinne

Ingen grunn til at ikke bilen din skal skinne om kapp med høstsola. Vask (helst håndvask), voks og polish beskytter lakken mot veisalt og annen forurensing, i tillegg til at det blir enklere å holde bilen ren i etterkant.

Sjekk våre tips til hva du bør ha liggende i bilen i vinterhalvåret

Fargene blir sterkere, luften friskere og fjellet kaller. Her er vår liste over utstyr du bør ha liggende i bilen.

×