Derfor bør du tenke AC-anlegg også på høsten 

Mange bileiere overser behovet for klima- og airconditionanlegg på denne tiden av året. Her forteller vi deg hvorfor du må ta vare på bilens klima- og airconditionanlegg også i vinterhalvåret.

Interiør fra en Volvo
Z

Avfukting

Klimaanlegget fjerner fuktighet fra luften inne i bilen. Dette kan hjelpe deg med å unngå dugg på innsiden av rutene, som er et vanlig problem når temperaturene faller.

Z

Oppvarming

Klimaanlegget har faktisk en oppvarmingsfunksjon. Det sørger for rask og jevn distribusjon av varm luft i kupeen, noe som er spesielt nyttig på kalde høstdager.

Z

Vedlikehold

Å bruke klima- og airconditionanlegget jevnlig, selv om det er kaldt ute, bidrar til å holde systemet i god stand. Dette kan redusere risikoen for kostbare reparasjoner i fremtiden.

Profesjonelt ettersyn av klima- og airconditionanlegget er en klok investering. Et profesjonelt verksted vil sjekke systemet for potensielle problemer, bytte ut filtre og sørge for at alt fungerer som det skal.

NB! Husk at et klimaanlegg og AC-anlegg ikke er det samme. Mens AC ofte refererer til kjølefunksjonen i bilen, handler klimaanlegg om den totale temperatur- og fuktighetskontrollen. Klimaanlegget hjelper ikke bare med å kjøle ned luften om sommeren, men bidrar også til å avfukte luften om vinteren og å sirkulere varm luft når det er nødvendig.

Når skal aircondition i bilen renses?

Det er ikke lett å oppdage når AC-systemet ditt bør renses – men en tommelfingerregel kan være å rense én gang i året.

Planlegger du en lengre tur i høst? 

Fargene blir sterkere, luften friskere og fjellet kaller. Her er vår liste over utstyr du bør ha liggende i bilen i høst.

×