Utstyret du bør ha i bilen i høst

Fargene blir sterkere, luften friskere og fjellet kaller. Her er vår liste over utstyr du bør ha liggende i bilen i høst.

Bil på høstvei
Z

Isskrape med kost

Selv om det er tidlig på sesongen kan det fort bli minusgrader i fjellet. Da er en isskrape med snøkost kjekk å ha.

Z

Kjetting

Med kjetting i bagasjerommet kan du være trygg på at du kommer deg opp på fjellet. Styrete sier du? Det finnes også enklere og plassbesparende alternativer; autosokk, et tekstiltrekk som festes uten på bildekkene, og «kjetting på boks», et klister som sprayes på dekkene.
Z

Spade

I fjellet snur det fort fra høst til vinter. Er du så uheldig å bli stående fast i snøen, vil du takke deg selv for at du har en liten sammenleggbar spade på lur i bilen.

Z

Lommelykt

Uhell skjer ofte når det er mørkt og dårlig sikt. Skulle du være så uheldig å kjøre på et dyr eller få motorstopp og trenger å signalisere hjelp, er det godt å ha en liten lommelykt med ekstra batterier liggende i hanskerommet.  
Z

Startkabler/startbooster

Dødt batteri er aldri gøy. Har du pakket startkabler (helst med overspenningsvern for å unngå kortslutning og skade på motorstyrenheten) eller en startbooster som gir bilbatteriet akkurat riktig mengde spenning, kan du puste lettet ut.

Z

Vindusspylervæske

Grisete vær og dårlig sikt gjør at spylevæsketanken tømmes raskt. Med en ekstra dunk liggende i bilen, trenger du ikke spare på hverken spylevæsken, sikten eller sikkerheten.
Z

Varme klær og pledd

Får du et uforutsett stopp tar det ikke lange tida før varmen i bilen forsvinner. Med en liten bag med ullklær, jakke, hansker, lue og fottøy holder du på varmen. Et pledd er også deilig å kunne pakke seg inn i om du må vente på hjelp.
Z

Powerbank

Mobilbatteriet faller raskere enn vanlig ved lave temperaturer. Har du en powerbank liggende i bilen kan du opprettholde kontakt med omverden, i tillegg til at du har noe å slå i hjel tida med.
Z

Nødproviant

1.Humør og blodsukker daler raskt hvis du blir stående lenger et sted enn planlagt. Ha derfor et lite nødproviant-lager i hanskerommet med vann, energibarer, nøtter eller lignende.

Se hvordan du kan gjøre bilen din høstklar

Høsten er her og det er på tide å vise bilen litt ekstra kjærlighet. Her er 6 tips som gjør bilen klar for en ny og tøff sesong. 

×