Elbil-tips på vinterføre

Kulde, snø og isete veier krever mye energi av elbilen din. Vi gir deg tipsene som optimaliserer rekkevidden – uten at det går på bekostning av kjørekomforten.

MG ZS EV i vinterlandskap
Z

Fullad batteriet før du starter

Skal du oppnå maksimal rekkevidde, er det en fordel om du lader batteriet helt opp før du legger ut på en lengre kjøretur.

Z

Bruk forvarming-funksjonen

Sett på forvarming-funksjonen en stund før skal dra, mens bilen fortsatt er tilkoblet ladeboksen. Da slipper du å bruke energi på å varme opp en nedkjølt bil, i tillegg til å måtte skrape is av ruta og hakke tenner de første kilometerne.

Z

Sjekk lufttrykket i dekkene

Trykket i dekkene kan synke ved kaldere temperaturer. Lavt lufttrykk sliter dekkene fortere ned, gjør rullemotstanden tyngre og påvirker energiforbruket og rekkevidden på bilbatteriet. Les vår artikkel Huskeliste etter dekkskift

Z

Bruk sete- og rattvarme

Oppvarming med kupévarmer tar mye energi. Det betyr likevel ikke at du må skru av all varme og hutre bak rattet. Et godt alternativ for å spare energi samtidig som du beholder varmen i bilen, er å senke kupévarmen et par grader og heller skru opp sete- og rattvarmen.

Z

Tilpass kjørestilen

Snø og isete veier setter begrensninger for kjøringen. Senker du farten og kjører litt mer forsiktig, sparer du batteriet og verdifulle kilometere. Husk at brå akselerasjoner tar mye energi og at eco-kjøreprogrammet gir deg ekstra hjelp til å spare på energien.

Z

Finn en hurtiglader

Har du ikke mulighet til å lade med en gang når du kommer frem? Da er det smart å svinge innom en hurtiglader rett før ankomst. Et Iskaldt bilbatteri bruker lenger tid og koster mer å få ladet opp, enn om du lader bilen mens batteriet fortsatt er driftsvarmt.

Fler tips for vintern

Les også våre artikler for vinterklar bil og om vintervasking av bil.

Vil du ha en elektrisk vinter?

Sjekk hvordan du kan unngå strømfellene i vinter.

×