Huskeliste etter dekkskift

Like sikkert som at løvet faller fra trærne, er at dekkskift på bilen står for tur. For at du skal kunne kjøre trygt på våte og sleipe høstveier, har vi laget en sjekkliste med ting du bør huske på etter at vinterdekkene er kommet på.

Mann triller dekk
Z

Husk å etterstramme hjulboltene

Uavhengig om du har skiftet til vinterdekk selv eller fått profesjonell hjelp, bør hjulboltene kontrolleres og etterstrammes etter rundt 30-50 kilometer. Om hjulboltene ikke er strammet godt nok kan hjulene løsne. Pass på å ikke stramme hjulboltene så hardt at de knekker.

Z

Ikke glem å sjekke lufttrykket

Lufttrykket i dekkene bør sjekkes jevnlig, spesielt etter dekkskift. Du finner anbefalt luftrykk i bilens instruksjonsbok, i rammen på dørkarmen eller på innsiden av tanklokket. Kjører du med for lavt lufttrykk, risikerer du at de slites fortere ned, at drivstofforbruket øker og at risikoen for ulykker blir høyere. Husk på at temperatursvingninger også kan påvirke lufttrykket i dekkene.

Z

Kontroller mønsterdybde og dekkslitasje

For å sikre godt veigrep og sikker kjøring i en kald og våt sesong, bør dekkenes mønsterdybde sjekkes. Fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag, er myndighetskravet minimum 3 mm mønsterdybde. Har du akkurat byttet til nye vinterdekk har disse gjerne en mønsterdybde på 9–10 mm, og holder i snitt fire til fem sesonger.

Trenger du hjelp til dekkskift eller har behov for nye vinterdekk?

Er bilen din klar for vinteren?

Gi den litt ekstra kjærlighet ved å følge disse tipsene!

Slik vasker du bilen om vinteren

Vintervasking av bil handler om mer enn å få bilen til å skinne. Jevnlig vask bidrar til godt vedlikehold og lengre levetid. Her er 7 steg til ren og godt vedlikeholdt vinterbil.

×