Slik vasker du bilen om vinteren

 «Hva er vitsen? Bilen blir jo skitten igjen med en gang!» Vintervasking av bil handler om mer enn å få bilen til å skinne. Jevnlig vask bidrar til godt vedlikehold og lengre levetid. Her er 7 steg til ren og godt vedlikeholdt vinterbil.

Vasking av bil
Z

Kjør bilen varm

Kjør bilen varm før du setter i gang. Da unngår du at vann og såpe fryser.

Z

Start med felgrens

Start med å fjerne skitt og støv fra felgene. Bruk felgrens og la den virke (men ikke tørke!) noen få minutter før du spyler av.

Z

Bruk avfettingsspray

Bruk avfettingsspray for å fjerne salt- og smuss nederst på bilen og opp til vinduslistene. Spyl av med en høytrykkspyler før sprayen tørker inn, men hold avstand, for å unngå skader på lakken.

Z

Gjør håndvasken

Fyll opp vaskebøtta med mild bilshampo og varmt vann, la det skumme godt. Bruk en god svamp eller mikrofiberhanske og start ovenfra og jobb deg nedover. Til slutt går du over felgene før du spyler bilen grundig.

Z

Tenk på lakken

Legg på lakkbeskyttelse mens bilen er våt, før du etter en stund spyler av. Dette beskytter lakken, holder den blank og gjør det generelt enklere å holde bilen ren.

Z

Tørk godt

Avslutt vasken med å tørke godt over bilen. Bruk mikrofiberhåndkle for å unngå skjolder.

Z

Gå over lister og lås

Helt til slutt er det lurt å smøre dørlistene med silikonstift så de ikke fryser igjen. Drypp også noen dråper låseolje i dørlåsen hvis ikke du har batterinøkkel.

Flere tips

Les også vår artikkel Sjekkliste for vinterklar bil 

Vil du ha en elektrisk vinter?

Les vår artikkel om hvordan du skal unngå strømfellene i vinter og elbil-tips på vinterføre.

×