Huskeliste etter sommerdekkskift

Like sikkert som at knoppene spretter på trærne, er at dekkskift på bilen står for tur. For at du skal kunne kjøre trygt på både varme og våte sommerveier, har vi laget en sjekkliste med ting du bør huske på etter at sommerdekkene er kommet på.

Mann triller dekk
Z

Husk å etterstramme hjulboltene

Uavhengig om du har skiftet til sommerdekk selv eller fått profesjonell hjelp, bør hjulboltene kontrolleres og etterstrammes etter rundt 30-50 kilometer. Om hjulboltene ikke er strammet godt nok kan hjulene løsne. Pass på å ikke stramme hjulboltene så hardt at de knekker.

Z

Ikke glem å sjekke lufttrykket

Lufttrykket i dekkene bør sjekkes jevnlig, spesielt etter dekkskift. Du finner anbefalt luftrykk i bilens instruksjonsbok, i rammen på dørkarmen eller på innsiden av tanklokket. Kjører du med for lavt lufttrykk, risikerer du at de slites fortere ned, at drivstofforbruket øker og at risikoen for ulykker blir høyere. Husk på at temperatursvingninger også kan påvirke lufttrykket i dekkene.

Z

Kontroller mønsterdybde og dekkslitasje

For å sikre godt veigrep og sikker kjøring på varme eller regnvåte veier, bør dekkenes mønsterdybde sjekkes. På sommertid, fra første søndag etter 2. påskedag til 1. november, skal mønsterdybden på dekkene være minimum 1,6 millimeter. Har du akkurat skaffet nye sommerdekk holder de i snitt fire til fem sesonger.

Trenger du hjelp til dekkskift eller har behov for nye sommerdekk?

Steinsprut i frontruta eller småskader på bilen?

Våre personlige serviceteknikere reparerer sprekk i ruta, steinsprut-/glasskader og skifter bilglass. Vi benytter alltid originale ruter og rutelim fra våre merkeleverandører.

Våre Smart Repair-verksteder reparerer mindre skader rimelig og raskt – så bilen blir sommerfin. Ved hjelp av spesialutstyr utføres Smart Repair-jobbene enkelt og greit. Smart Repair er løsningen når skaden er innen et område som er mindre enn et A4-ark.

Vårklar bil? Dette er hva du bør du gjøre!

Snø, slaps, is og veisalt er tøft for bilen. Her er det viktigste du må tenke på for å få bilen klar til vår og sommer.

×