Kjøpe takboks? Dette må du tenke på.

Vi har samlet noen tips til hva du må tenke på når du skal finne takboks til din bil.

Rotete bil

Stapper du bagasjerommet fullt av bagger, sekker og soverposer, samtidig som du surrer fast ski og akebrett på takstativet? Da er det kanskje på tide å utvide bilens lastekapasitet med en takboks.

Z

Tenk over hva som er viktig for deg

Er det kun lastekapasiteten som betyr noe eller er du også opptatt av utseende og design? Vanlig kapasitet er mellom 450 til 650 liter, og store takbokser påvirker ofte designet. Gjør deg derfor kjent med de ulike modellene som finnes på markedet før du bestemmer deg.

Z

Skal du bruke takboksen kun på vinteren?

De fleste forbinder takboks med vinteren og hytteturer, men en takboks kan gjøre nytta si på sommeren også. Skal du for eksempel frakte en sykkel, er det viktig å velge en relativt smal takboks-modell slik at både sykkelen og takboksen får plass på taket.

Z

Spør deg selv hvor mye penger du vil legge i en takboks

Mange leverandører og stort produktutvalg betyr også at det er stor forskjell i kvalitet og pris. Det finnes takbokser med aerodynamisk design, automatisk belysning, integrerte lastenett, power click-fester og antisklimatte… Som du skjønner, det blir fort dyrt om du ikke har gjort deg opp en tanke om pris på forhånd.

Z

Tenk sikkerhet

Om du skal ha store ting som barnevogner og pulker i takboksen, bør du velge en stabil modell med solid lastekapasitet. Uansett er det viktig å huske på at takboksen ikke bør fylles til randen, da det ved en bråbrems eller kollisjon er mindre sjanse for at innholdet holder seg på plass.

Z

Søk hjelp hos eksperter

«Takboks er takboks», tenker kanskje du? Vel, det finnes et stort utvalg og det er derfor viktig å finne riktig takboks til ditt behov. Benytt deg av ekspertisen der du handler din takboks slik at du ikke gjør et bomkjøp.

Vi svarer gjerne på dine spørsmål

Frank Gjersøe

Frank Gjersøe

Salgssjef Volvo
Tønsberg
Salg
482 00 620
Henrik Neri Roe

Henrik Neri Roe

Selger
Sandefjord
Salg
948 21 030
Jo Endre Rø

Jo Endre Rø

Salgssjef Volvo
Larvik
Salg
907 37 127
Mikael Didriksen

Mikael Didriksen

Salgssjef
Holmestrand
Salg
994 43 730
Roger Bakke

Roger Bakke

Daglig leder
Larvik
Administrasjon
416 37 086
Tom Petter Hatlestad

Tom Petter Hatlestad

Salg nybil Volvo
Tønsberg
Salg
908 50 905
Wenche Lund-Isaksen

Wenche Lund-Isaksen

Salg nybil Volvo
Tønsberg
Salg
915 62 461
×