3 tips til aktiviteter med barn i bil

Biltur med barn i sommer? Her er tipsene som skaper god stemning i baksetet.

Tre barn i baksetet på bil

1.

Ha «aktualitetsposen» klar

Barn som krever oppmerksomhet er en naturlig del av bilferien med familien. Med en «aktualitetspose» i forsetet er du rustet til å parere små og store henvendelser fra baksetet. Her kan du ha obligatoriske ting som drikkeflasker, våtservietter, leker, bøker, iPad og saltstenger – eller andre lett tilgjengelige hjelpemidler som demper barnas rastløshet og holder dem i aktivitet.

2.

Ta med muffinsformer på turen

Is-spising hører med på biltur, men med nyvasket og ferieklar bil er kanskje ikke softis-søl det som står høyest på ønskelista. Med en vanlig muffinsform i papir kan du la barna spise isen uten at du må stå på kne i forsetet vendt bakover og passe på. Stikk ispinnen gjennom papiret og du har en perfekt søleoppsamler. Obs! Fungerer kun på pinneis …

3.

Lek «kirke, hest og traktor»

Det finnes mange aktiviteter man kan gjøre i bil for å holde barna underholdt, men har du prøvd «kirke, hest og traktor»? Leken er enkel: det handler ganske enkelt om å se flest mulig kirker, hester og traktorer langs veien. Når du ser en kirke, hest eller traktor, roper du ut navnet på det du ser, for eksempel «kirke!» og du får ett poeng for hver ting du ser. Leken kan for eksempel spilles som førstemann til 30 poeng.

Disse spørsmålene får kundeservice mest av på sommeren

×