Vi satser på fremtidens teknikere

Fredag 3. mars fikk elevene på kjøretøylinjen ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik og Opplæringskontoret for Bilfag i Vestfold hver sin fullspekkede Volvo XC90 til bruk i opplæring. Den store SUV-en hadde en utsalgspris på rundt 1,1 millioner kroner da den var ny.

Bilene er kommet til skolen og opplæringskontoret gjennom et samarbeid mellom Bilservice og Volvo Car Norway. Den store Volvoen er en høyt utstyrt 2017-modell T8 Inscription plug-in hybrid. Bilene er to av totalt 30 stykker som Volvo i månedene fremover skal dele ut til læresteder over hele landet til bruk i opplæring av morgendagens bilteknikere.

Sammen med bilene får lærerne to dagers opplæring i diagnosesystemene til Volvo og utrustning for sikker jobbing i bilens høyvoltsanlegg. I tillegg blir de også invitert til kursing på Volvoskolen hos fabrikanten, og de får tilgang til Volvos digitale kompetanseportal.

– Vi har satt sammen dette opplæringsprogrammet fordi det er viktig for bransjen at morgendagens teknikere er oppdatert på teknologien i moderne biler. Mange læresteder er dessverre fortsatt tvunget til å skru på gamle biler fra 90-tallet, og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Oddbjørn Labråten, prosjektleder i Volvo Car Norway.

×