Slik pakker du feriebilen

4 tips for smart pakking av bilen til ferien

Hund med solbriller i bagasjerom

Pakking av bilen til ferien kan innebære mye stress. Dårlig tid og småamper avreisetemning er vel noe alle kjenner seg igjen i. Så hvordan bør du egentlig pakke bilen for at det skal gå fort og ikke flyte rundt med ting i bilen? Følger du disse tipsene er du garantert en god start på ferien.

1.

Bær ut alle sakene først
Som med alt annet handler det om god planlegging. Det virker kanskje litt tungvint, men du unngår mye frustrasjon ved å først bære ut alle sakene som skal med på ferien og legge det utenfor bilen før du begynner å pakke det inn. Da får du bedre oversikt og det blir mye lettere å finne igjen ting.

2.

Pakk smart
Tenk hvilke saker du må ha lett tilgang til på turen. Still deg selv spørsmålet hva du må kunne få lett tak i når det er tid for pause og hva må du få lett tak i når du kommer fram. Har du for eksempel med deg hund på turen, er det greit at bånd, bæsjeposer og vann/vannskål ikke ligger under alt annen bagasje eller lengst inn i bilen.

3.

Unngå løse gjenstander
Ting som ligger løst kan skape stor skade ved en bråbrems eller kollisjon. Selv en liten ting som for eksempel et hundebånd eller en drikkeflaske kan utgjøre stor fare når det suser gjennom lufta i stor fart. Dette gjelder selv ved lave hastigheter, det sies at du kan gange vekten på objektet med 10 ved en hastighet på 50 km/t.

4.

Ta «pakkepraten» på forhånd
Manglende forventningsavklaring kan lett skape dårlig stemning allerede før man har satt seg i bilen. Ta «pakkepraten» kvelden i forveien og vær sikre på at dere er enige om sånn cirka når avreisen skal være, hvem som skal ta hovedansvaret for pakkingen og hvem som skal passe barna. At dere har et noenlunde likt bilde av timene før avreise, er det beste grunnlaget for at ikke bilferien skal starte på høygir.

Bilen pakket og alt klart for avreise?
Her får du tre bonustips for selve turen.

1.

Ha «aktualitetsposen» klar
Barn som maser, søler eller krever annen oppmerksomhet fra foreldrene er en naturlig del av bilferien med familien. Med en «aktualitetspose» i forsetet er du rustet til å parere alle små og store henvendelser som kommer fra baksetet. I aktualitetsposen kan du ha obligatoriske ting som drikkeflasker, våtservietter, leker, bøker, iPad og saltstenger – eller andre hjelpemidler som demper barnas rastløshet og holder dem i aktivitet.

2.

Ta med muffinsformer på turen
Isspising hører med på biltur, men med nyvasket og ferieklar bil er kanskje ikke softis-søl akkurat det som står høyest på ønskelista. Med en vanlig muffinsform i papir kan du la barna spise isen uten at du må stå på kne i forsetet vendt bakover og passe på. Stikk ispinnen gjennom papiret og du har en perfekt søleoppsamler. Obs! Fungerer kun på pinneis…

3.

Lek «kirke, hest og traktor»
Det finnes mange aktiviteter man kan gjøre i bil for å holde barna underholdt, men har du prøvd «kirke, hest og traktor»? Leken er enkel: det handler ganske enkelt om å se flest mulig kirker, hester og traktorer langs veien. Når du ser en kirke, hest eller traktor, roper du ut navnet på det du ser, for eksempel «kirke!» og du får ett poeng for hver ting du ser. Leken kan for eksempel spilles som førstemann til 30 poeng. 

Skal du ha med sykler på bilferien?

Se våre tips for valg av sykkelstativ/ sykkelholder

Sikker på at airconditionanlegget virker som det skal?

Unngå bakterievekst og vond lukt i bilen

×